C.A.R.

Afilieri Internationale

 

World Council of Credit Unions


Federatia CAR este membra a WOCCU - World Council of Credit Unions (Consiliul Mondial al Uniunilor de Credit) din 1 iunie 2005.

Federatia CAR este singura organizatie de reprezentare a CAR din Romania, membra a acestui organism international al Uniunilor de Credit.

WOCCU este o organizatie mondiala de reprezentare, promovare si sprijin pentru uniunile de credit.

WOCCU are ca membre organizatii de reprezentare din 97 de tari si deserveste mai mult de 186 de milioane de oameni, in lumea intrega.

Fiind o organizatie de nivel mondial, WOCCU este si o platforma pentru schimb de experienta, pregatire, dezvoltare, promovare de bune practici si norme de buna administrare a Uniunilor de Credit din organizatiile membre ale fiecarei tari.

Apartenenta la WOCCU este conditionata de acceptarea si respectarea unor standarde financiare recunoscute, de prudentialitate. Ele se refera, in principal, la nivelul de capitalizare, la cel al solvabilitatii, al lichiditatii, cel al ajustarilor necesare, precum si al altor indicatori financiari folositi in activitatea de zi cu zi a unei CAR.

 

European Network of Credit Unions - ENCU (Reteaua Europeana a Uniunilor de Credit)

Federatia este membru fondator al European Network of Credit Unions - ENCU (Reteaua Europeana a Uniunilor de Credit). In calitate de membru in ENCU, Federatia are un birou de reprezentare la Bruxelles.

Prin serviciile acestui birou, Federatia este informata permanent de toate schimbarile din legislatia europeana, care au tangenta cu activitatea CAR. In continuare, toate informatiile sunt prezentate tuturor membrilor Federatiei si concluziile sunt puse in practica in activitatea noastra curenta.

Cu ajutorul biroului de reprezentare de la Bruxelles, Federatia are si posibilitatea sa prezinte situatia CAR din Romania in fata parlamentarilor europeni si sa-si aduca o contributie activa la redactarea legislatiei europene care priveste activitatea CAR/Uniuni de Credit.

Reprezentantii FEDCAR se intalnesc constant la Bruxelles cu toti colegii din Reteaua Europeana, precum si cu numerosi reprezentanti atat ai Parlamentului European, ai Consiliului Europei, cat si a altor organisme europene, sau reprezentante nationale.

Reteaua europeana cuprinde organizatii de reprezentare din Republica Irlanda, Polonia, Marea Britanie, Romania, Estonia, Macedonia.

In Europa, Uniunile de Credit aduc o importanta contributie la economia sociala, prin sprijinirea financiara a mii de comunitati si a mai mult de 7 milioane de familii, prin oferirea de servicii financiare avantajoase.